Perníčky

26. listopadu 2015 v 10:00 | Nik* |  Recepty

Tyhle perníčky budu péct už třetí rok na Vánoce a asi popáté, protože už se mi dvakrát stalo, že byly snědeny před Vánocemi :-)


Aspoň mám trénink…


Recept:

500 g hladké mouky

200 g moučkového cukru

5 polévkových lžic medu

100 g másla

2 polévkové lžíce kakaa

2 kávové lžičky perníkového koření

1 kávová lžička jedlé sody

5 kávových lžiček prášku do perníku


Těsto smícháte v míse, pokud Vám pomůže robot budete to mít snazší letos zkusila pekárnu :-)
Pozor i pokud chcete větší množství doporučuji dělat po jednotlivých dávkách.
Necháte do druhého dne odpočinout a pak válíte a vykrajujete, válíte a vykrajujete dokud Vám nedojde těsto.


Na perníčky jsem vyčetla v Apetitu dvě ozvláštnění:


Perníčky těsně po vytažení z trouby potřeme vajíčkem ve kterém je rozpuštěné červené potravinářské barvivo.

S bílou polevou krásně ladí, jiná barva mě tolik nenadchla možná jednou na ty velikonoce i s barevným bílkem….


Tzv. Vitráž, do perníčku vykrojíte okénko, do kterého těsně před koncem pečení vložíte úměrně velký kousek bomparu, který vyplní ono okénko a proti světlu tvoří krásnou průhlednou barevnou vitrínku. Samozřejmě, že i s vitrínou se dají jíst a někteří je mají i radši než bez bonbónu.



Perníčky peču na 180 °C podle oka, čas neumím říct. Tyhle perníčky jsou hned druhý den měkoučké a k jídlu, možná proto jsem je pekla hnedle vícekrát :-)


Tyhle fotky jsou z roku 2013, letošní dodám až po nazdobení, zatím mám jen napečíno :-)

Krásnou Vánoční atmosféru.
Nik
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama