Lasagně

12. listopadu 2015 v 13:10 | Nik* |  Recepty

Co budete vařit o víkendu?

Já tedy určitě lasagně, neboť jsem na ně už nakoupila :-) Mám v lednici mleté maso, spoustu sýra a velkou chuť :-)

Receptík je tady:

Na bílou omáčku si přopravuji tzv.: "bešamel" Potřebujeme půl litru mléka. Do mikrovlnky dáme půl litru mléka poté do něj zašleháme tři lžíce jíšky a na několik vteřin zpět do mikrovlnky.

Vznikne bílá omáčka osolíme ochutíme bílým pepřem a muškátovým oříškem a pak vmíchám ricottu.

Mleté hovězí osmažíme na cibulce, okořením, osolím, opepřím. Přidám konzervu rajčat, kukuřici, olivy apod. prostě,kdo co má rád...

Na dno zapékací mísy dám na plátky nakrájené rajčata, těstoviny se pak nepřipálí.

První je bílá omáčka, do ní první vrstvu těstovin tu pokryjte červenou omáčkou opět dejte vrstvu těstovin, na ně bílá omáčka, těstoviny a červená omáčka... Dokud nějaká ingredience nedojde :-) 6ádný kousek těstoviny Vám nesmí vykukovat aby se nepřipálil a neztvrdnul.

Na poslední vrstvu těstovin dejte také omáčky a ještě navrstvím sýr. Buď strouhaný nebo plátkový, zaleží na Vás.

Zakryjte poklicí (alobalem) a pečete prvních 45 minut na 200°C zakryté, pak odkryjte a pečtě ještě 10 - 15 minut, aby se udělala krusta ze sýra.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama