Rohlíky

27. srpna 2015 v 10:00 | Nik*

Domácí rohlíky nejen chutnají, ale i potěší na duši, tedy mě určitě.

Moc mě těší, že stačí jenom navážit a namačkat číslo 16 na naší pekárně a počkat tu hodinku a půl až na mě zapíská, že mi předává štafetu.


Už když vážím ingredience, těším se, jak asi dopadne výsledek …


Recept na jeden plech různě velkých rohlíků:

250 g hladké mouky

65 ml vlažné vody
125 ml vlažného mléka
25 ml olivového oleje
1/4 kostky droždí
0,5 lžíce octa
1,5 lžičky soli
1 lžička cukru
1/4 lžičky mletého kmínu


Když jsem převzala štafetový kolík resp. Těsto, rozválela jsem ho na placku, nařezala ho na trojúhelníky a od širšího konce rolovala. Špičaté konce jsem zasunula do mezírky, aby nepřečuhovaly. Rohlíky na plechu jsem nechala ještě čtvrt hodinky vykynout, vyšlo to tak akorát na nahřátí trouby na 200°C. Pak jsem rohlíky potřela plnotučným mlékem a posypala jednu polovinu kmínem a druhou lněným semínkem, oboje trochu zasolila a šup do trouby na 20 minut.


Rohlíky jsem pekla ve středu a pátka se nedočkaly… Ve čtvrtek ráno byly trochu gumovější, ale pořád dobré.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama